Izbira Spletne Domene

Pri izbiri spletne domene je treba upoštevati nekaj dejavnikov. Če nameravate začeti blog o fotografiji, bi lahko bila dobra izbira ime domene shutter.photography. Če pa nameravate ustanoviti podjetje s prodajo umetniških grafik, boste morda želeli razmisliti o drugi možnosti. Morda se sliši zabavno in edinstveno, vendar ne pozabite, da je prvi vtis pomemben. Poleg tega je enostavno reči odlična domena, ki bo spodbudila več obiskovalcev, da obiščejo vaše spletno mesto.

Najprej si poskusite zamisliti ime domene, ki je kratko, smiselno in edinstveno. Uporabite lahko tudi kratko in privlačno besedo, vendar se izogibajte dolgim, pogostim besedam. Mnogi ljudje priporočajo, da naj bo kratko in preprosto, mnogi pa predlagajo uporabo desetih znakov ali manj. Zavedati se morate, da je veliko priljubljenih imen domen že registriranih, kar pomeni, da je bolj verjetno, da boste imeli težave pri iskanju. Poleg tega, če nimate časa razmišljati o popolnem imenu, lahko svoje prijatelje in družino vprašate za predloge.

Za izbiro spletne domene najprej naredite seznam desetih možnih imen. Na splošno je prva tri imena enostavno izbrati, medtem ko je drugih pet imen zahtevnejše. Za zadnjih pet bi morali razmisliti o najboljšem imenu. Nato vprašajte svoje prijatelje in družino za ideje. Najboljše ime bo vedno tisto, ki naredi vaše spletno mesto nepozabno. Potem je čas, da registrirate svojo domeno. Obstaja več razlogov, zakaj bi morali izbrati točno določeno ime za svoje spletno mesto.

Izbira imena je zelo osebna odločitev. Prepričani morate biti, da je relevanten za vaše podjetje. Čeprav lahko izberete generično ime za svoje spletno mesto, je nepozabno ime blagovne znamke najpomembnejši dejavnik. Če je vaše podjetje ali spletno mesto prisotno na spletu, bo dobra domena pritegnila nove stranke. In ime domene je odličen način za privabljanje več prometa. Če niste prepričani o izbiri imena, lahko vedno prosite svoje prijatelje, da vam pomagajo izbrati ime.

Preden registrirate domeno, se prepričajte, da znate uporabljati domenske končnice. Te razširitve so lahko v pomoč pri izbiri domene najvišje ravni za vaše spletno mesto. Če je vaše podjetje na internetu, bo s pravo razširitvijo vaše spletno mesto enostavno najti. Pri nakupu domene je ključnega pomena, da izberete ime domene, ki si ga bodo obiskovalci in iskalniki zlahka zapomnili. Najboljše ime domene bo tisto, s katerim bo vaša spletna stran izstopala.

Izbira imena domene je zelo pomemben korak za vaše podjetje. Preden izberete spletno domeno, se morate odločiti, kaj bo pomenila za vaše podjetje. Naslov spletnega mesta lahko dobite že za nekaj dolarjev ali celo za 1000 USD. Ko se odločite za ime, ga morate registrirati pri ICANN. Vendar pa bo veliko ponudnikov domen poskrbelo za postopek registracije namesto vas, zato je dobro, da raziščete možnosti.